Хомеопатия срещу безплодие

335
Хомеопатия срещу безплодие

Има най-добър ефект при проблеми с яйчниците

Около 300 хил. семейни двойки в България не могат да имат дете заради репродуктивни проблеми. Как алтернативната медицина помага на тези семейства, разказа пред ТВ7 д-р Анджит Кулкарни, индийски професор по хомеопатия. В Индия има 400 хил. хомеопатични болници.

Хомеопатията може да предложи много неща, защото това е комплексен метод. Късната бременност е проблем навсякъде по света. За жената е най-добре да зачене на 25 години, а за мъжа – на 27 години, поясни Анджит Кулкарни.

По думите му хомеопатията има най-добър ефект при проблеми с яйчниците или при случаи, в които има мъртвороден плод. Целта е следващия път това да не се случи. Хомеопатията действа и превантивно, убедено заяви Кулкарни.

Той добави, че проблемът се разглежда на три нива. Първо се проверява какво е генетичното наследство. Второ – ума като цяло и личността на човека. И на трето място – физическото състояние на човешкото тяло, каза още Анджит Кулкарни.

Специалистът е категоричен, че стресът е сред основните проблеми за безплодието. Необходими са промени в начина на живот и хранене, твърди Анджит Кулкарни.Добави коментар