Грижа за косата след бременността

121
Грижа за косата след бременността

Доста коса опада, но няма нищо страшно в това

Безусловно трябва да положите известни грижи за косата си след дълъг и изтощителен за организма период от 9 месеца. Падането на повече коса след раждането е напълно естествен процес. Той е физиологически обоснован. Това не означава обаче, че не можете да му повлияете. Не можете да задържите определаната за опадане коса, но пък можете да направите необходимото, за да повлияете върху качеството и скоростта на растеж на новата коса. Как?

1. Пийте витамини
Специалисти съветват младите майки да продължат да приемат комплекс от витамини за бременности или пък да преминат на витамини за кърмещи майки. Ако не кърмите, можете да изберете витамини, специално подбрани за подобряване на качеството на косата. В последните обикновено присъстват биотин, витамини от групата В, антиоксидантите С и Е и цинк.

2. Обърнете внимание на храненето.
В менюто на младата майка трябва да присъстват плодове, зеленчуци, източници на пълноценни белтъчини и незаменими мастни киселини. За храненето по време на лактации ще се сблъскате с много разпространени митове, но истината е една - нуждаете се от разнообразно и балансирано хранене.3. Намерете време за сън и почивка.
Приобщавайте към обгрижването на детето всички членове на семейството. Стремете се да спите, докато бебокът също блажено е затворил очи.

4. Подстрижете се.
Помнете поговорката: "Косата не е зъби, ще порасне отново". Когато имате дълга, ефектът от опадането на повече коса след раждането ще е по-голям. Късите коси стават по-гъсти по-бързо и в същото време изглеждат по-здрави.

5. Използвайте специални шампоани, балсами и маски за възстановяване на косата.Добави коментар