Грижа за гърдите през бременността

2706
Грижа за гърдите през бременността

Да ги запазим красиви и след нея

Гърдите са онази част от тялото, която претърпява сериозни промени през деветте месеца на бременността. Подложени на влиянието на хормоните, те увеличават размера си и се развиват, за да се подготвят за кърменето.

Млечните канали се пълнят с коластра още преди раждането, а вените се разширяват и стават по-видими заради повишеното кръвоснабдяване. Други промени, които ще забележите, са потъмняване на ареолите и нарастване на зърната. Със сигурност ще ви споходи и неприятното чувство на напрежение, изострена чувствителност и болезненост.

Най-пострадала от всички промени в гърдите се оказва кожата. Тя се разтяга и започва да губи еластичността си. Появяват се стриите - големият враг на всяка бъдеща майка. Неслучайно всяка бременна се притеснява как ще изглежда бюста й след раждането.Всъщност това зависи от грижите, които се полагат за него по време на бременността. А най-важната част от тях е да изберем правилната и проверена козметика.

Кремът за специфична защита за бюста на Mustela®, създаден специално за най-деликатното време за всяка жена, предотвратява отпускането на кожата и загубата на еластичността й. Еластарегулатор и лупеол стимулират производството на поддържащи фибри.

Те усилват еластичността и гъвкавостта на тъканите, за да се отговори на напрежението от нарастването на обема на гърдите. Пептидите от авокадо, в комбинация с есцин, спомагат за намаляване на кожния дискомфорт. Лайката и глицеринът осигуряват добра хидратация на кожата.Продуктът е хипоалергенен, с висока поносимост и гарантира безопасността както на бременната, така и на нейното бебе. Не съдържа парабени и алкохол и може да се използва и по време на кърмене.

За да гарантирате доброто състояние на бюста си и след бременността, е достатъчно да нанасяте крема за специфична защита за бюста сутрин и вечер с леко кръгообразно движение от външната към вътрешната част върху гърдите, деколтето и шията.Добави коментар