Готова ли си за второ дете?

246
Готова ли си за второ дете?

6 признака, по които ще разбереш да или не

Харесва ти да бъдеш майка? Тогава защо не се замислиш за раждане на второ дете? Предлагаме да си направиш кратък тест, отговаряйки на следните 6 въпроса.

1/ Не можеш да минеш безучастно край чуждо дете

Ако се улавяш, че се заиграваш с малкото дете на приятелка, то несъзнателно мечтаеш за още едно бебе.

Ако винаги се усмихваш при гледката на малко дете, определено ти е време да се сдобиеш с нова рожба!

2/ Навсякъде виждаш знаци от съдбата

Звъниш на бившата детегледачка и се чудиш дали да не родиш второ дете?

Случайно разлистваш списание и попадаш на страница, посветена на раждането? Дали това не са достатъчно много ясни знаци от съдбата....

3/ Можеш да си позволиш да родиш

Финансовата стабилност е важен фактор, който много хора обмислят, когато пристъпват към сдобиване с дете. Ако се улавяш, че пресмяташ колко средства са необходими за отглеждането на бебе... Ясно е, планираш следващата рожба!

4/ Спомняш си как протече първата бременност

Често се досещаш за онези месеци, когато износваше първото си дете. А също така се завръща радостта от миговете, в които си прегръщала малкото бебе.

5/ Съпругът ти иска второ дете

Не може да омаловажаваме ролята на мъжа, когато става дума за увеличаване на членовете на семейството. Категорично и той може да е настроен за ново бебе.

6/ Вече порасналото ти дете иска брат или сестра

Не си запушвайте устата и не си затваряйте очите, когато собственото ви дете говори за нов член на семейството. Ако ти и съпругът ти сте готови за второ дете, защо да не се заемете с изпълнението на задачата още сега? За кога отлагате? Пък и този път ще имате кака или батко, който ще помага.Добави коментар