Голямото страхуване

174
Голямото страхуване

Или за бременните страхове

Всяка промяна носи след себе си срах от неизвестното. А каква по-голяма промяна за жената от бременността? Заради нея животът ни се преобръща и ни изпълва с много и силни страхове. Как да ги преодолеем?

Добра майка
Всяка бременна се страхува дали ще бъде добра майка. Това е роля, която никога в живота си не сме изпълнявали, а в училище никой не ни подготвя за нея. И забравяме, че основната роля, която природата ни е отредила, е да бъдем майки, както са всички жени преди нас. А ние станахме хора, нали?

Свобода
Животът започва отново след раждането на бебето. Променя се целият ни бит. Но това не означава, че преставаме да бъдем жени и се превръщаме единствено в майки. Бебето няма да ни отдели от партньора ни, нито от приятелите, освен ако не го направим сами. А е лесно да откраднеш ден за себе си - вече трябва само да го планираш по-внимателно.За бебето
Бременността е един от най-хубавите периоди в живота на всяка жена. Не го превръщайте в голямото страхуване. Помнете, че вашите притеснения се отразяват и върху детето, затова гледайте позитивно на нещата. Намерете лекар, на когото имате доверие и който може да успокои всеки ваш страх. И помнете, че всяко съмнение за здравето на детето може да бъде изтрито с помощта на ултразвуково изследване. Все пак сме в 21 век.

Болката
Раждането не е 24-часово мъчение, което никога не се забравя, каквото и да са ви разказвали. Това е естественият начин, по който природата е избрала да се появяваме на бял свят. Не забравяйте, че съвременната медицина може да предложи силни обезболяващи, а и от болки не се умира. Попитайте майка си.ГоДобави коментар