ГМО крави дават човешка кърма

116
ГМО крави дават човешка кърма

Китайски учени се надяват техният продукт да се продава в магазините

Китайски учени успешно са "вкарали" човешки гени в 300 крави, като ГМО животните произвеждат мляко със същите качества като човешката кърма. Кравешката е с високо съдържание на основни и важни хранителни вещества, които засилват имунната система на бебетата и намаляват риска от инфекции.

Азиатските учени се надяват техният продукт скоро да стане алтернатива на майчината кърма, както и на адаптираното мляко за бебета, често окачествявано като "долнопробен заместител".

Амбицията е някой ден продукти, произведени от мляко, доено от такива крави, да се продават и в супермаркетите. Зад изследванията стои и водеща биотехнологична компания.

Откритието на китайците би могло да донесе големи облаги, но и да срещне острата съпротива на критиците на генно-модифицираните храни и защитниците на животни, предвид ефекта върху здравето на хората и кравите.

Според проф. Нин Ли, шеф на лаборатория за агробиотехнологии към Китайския селскостопански университет, продуктът е също толкова безопасен, колкото и млякото от обикновените крави. "На вкус е по-силен от нормалното мляко. До десет години хората ще могат да си го купуват от магазина", цитира думите му британският в. "Дейли телеграф".

Откритието съвсем неслучайно е направено в Китай, където правилата за провеждане на изследвания с генетично модифицирани храни са далеч по-свободни от законите в Европа, отбелязват британските издания.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

супер, и кой луд ще даде това на детето си


  • 1

Добави коментар