Глупавият период в живота на бременната жена

689
Глупавият период в живота на бременната жена

В медицината има едно неофициално название, отнасящо се до бременните жени – „енцефалопатия на бременната”

Бременността е период от живота на жената, в който настъпват много промени – някои от тях съществени, други – не, трети – завинаги, а четвърти – за известен период. В медицината има едно неофициално название, отнасящо се до бременните жени – „енцефалопатия на бременната”.

Става дума за т.нар. глупав период, характеризиращ се с правене на глупости, разсеяност и забавени реакции и движения. С всичко дотук казано не искаме да ви безспокоим, а само да ви информираме, че ако по време на бремеността си регистрирате промяна в привичния ви начин на живот, това е напълно нормално.

Какви са симптомите? Първият от тях е забавеност на действията и реакциите. Бременната жена се нуждае от повече време, за да изпълни действие, което преди това е правила с лекотата и бързината на сърна. Второ, проблеми с концентрацията. Изпитвате трудности при запазването на внимание за по-дълго време, а също така при съсредоточаване върху извършването на конкретна работа. Скоростта ви на реакция също е намалена.

Вижте още: Поумняваме след раждането

Трето, не се разстройвайте от факта, че аналитичното ви мислене в последните дни ви убягва. Мозъкът ви е затормозен от предизвикателствата на бремеността и, логично, мисленето ви е подвластно повече на емоциите. На четвърто място – забравяте какво сте планирали да правите. Да се разходиш няколко пъти до магазина, защото си забравила също толкова пъти да купиш мляко, е напълно нормално!

Причина за новото, „глупаво” поведение на бременните жени са промените в хормоналния фон. Колкото до продължителността на глупавия период, тя е различна при всяка една бременност. Понякога се пренася и в периода на кърмене.

Според психолози няма причина да се боим от гореописаните симптоми. Те всъщност са от полза на бременните жени. Енцефалопатията позволява на жените да избегнат излишните стресове, да пропускат край ушите си лошите новини и информация, а също така и критиката.

Освен това глупавият период се отразява благоприятно върху жените, като не позволява да се натовари прекалено много нервната им система. Остава само да направим логичното заключение: Мили бременни жени, правете глупави неща на воля, защото те са от полза за бъдещите ви деца!Добави коментар