Главоболието и бременността

159
Главоболието и бременността

Някои видове главоболие може да бъдат опасна индикация

Главоболието по време на бременност може да крие много по-сериозни заболявания при бъдещите майки, предупреждават специалистите от болница в Саутхемптън. 90% от случаите на главоболие са в резултат на стрес, напрежение или мигрена. Обикновено болките в главата могат да се появят през последните шест месеца от бременността, пише "Дейли Мейл".

Но един малък процент жени са застрашени от потенциално животозастрашаващи неврологични проблеми, които се "маскират" под формата на обикновено главоболие. Тези проблеми са третата най-честа причина за смъртност при бременните жени, посочва БГНЕС.

"Главоболието е често срещан симптом в живота ни. Някои жени изпитват силни болки в главата, докато износят детето си, което в повечето случаи не може да навреди на майката и бебето, но прости може да бъде неприятно.

Въпреки това някои видове главоболие може да бъдат опасна индикация, която трябва да бъде разчетена правилно от акушер-гинеколозите. Те трябва бързо да се запознаят със симптомите и да знаят кога да потърсят съвет от специалист", обясни д-р Кристи Ревъл.Добави коментар