Гадене през третия триместър

1391
Гадене през третия триместър

Докато гаденето е нещо обичайно в първия триместър на бременността, то може да се появи и в третия

Докато гаденето е нещо обичайно в първия триместър на бременността, то може да се появи и в третия. Гаденето в късна бременност, с или без повръщане, би трябвало да бъде малка причина за безпокойство. Според експерти има няколко причини за това неразположение като някои може да са невинни, но за други си заслужава да обърнете повече внимание.

1. Сутрешно гадене в третия триместър

Ако сутрешното гадене продължи по време на цялата бременност, явно това е проблем, който ще ви следва докато родите. Има случаи, в които то изчезва през втория триместър и се появява отново в третия. Последното обикновено се дължи на намалената подвижност на червата  и по – забавеното изпразването на стомаха. В случай, че гаденето продължава и след като се изходите, се обърнете към вашия лекар. Обърнете внимание на симптоми като:

Гаденето ви е тежко или повръщате

Не може да ядете или пиете нормално

Отслабвате

Замаяност от дехидратация

Намалено движение на вашето бебе

2. Киселини и лошо храносмилане

Ако имате киселини, можете също да почувствате гадене. Това се среща при 30 до 70 процента от жените при бременност и е най-често през третия триместър. Симптомите на киселини включват парене в гърдите, гадене и лошо храносмилане - обикновено по-лошо след хранене. Това се причинява от рефлукс на храна или киселинна течност от стомаха до хранопровода.

3. Начало на раждането

Някои жени изпитват гадене, диария и други симптоми на неразположение когато раждането е съвсем близо. Незабавно се обърнете към лекуващия си лекар, ако това е съчетано и с контракции.

4. Апендицит в късна бременност

Гаденето и повръщането са често срещани симптоми на апендицит, които могат да се появят през цялата бременност, включително през третия триместър. Освен това внимавайте за загуба на апетит, болка в корема, треска.

През третия триместър, коремната болка и нежност може да бъде разположена в дясната горна част, вместо в долната част на корема, което прави диагнозата трудна.

5. Прееклампсия на бременността

Прееклампсия е сериозно разстройство, което се развива при някои бременни жени, които имат високо кръвно налягане. Обикновено започва след 20 -та седмица от бременността, но се среща най-често в третия триместър. 
Ранните признаци на прееклампсия включват подуване на крайниците и протеин в урината. Ако имате гадене или повръщане, в съчетание с подуване, болки в дясната долна част на корема, силно главоболие и по – малко отделяне на урина в третия триместър, незабавно се свържете с вашия лекар.Коментари

Коментар: 3
Mr.

555

Коментар: 2
Mr.

555

Коментар: 1
Mr.

555


  • 1

Добави коментар