Джинджифил при бременност: да и не

18230
Джинджифил при бременност: да и не

Полезните свойства на корена в този период от живота

Чаят с джинджифил е популярно средство срещу простуда. В сезона на вирусите той се използва за лечение, наред с лекарствата. Но можете ли да употребявате джинджифил, когато сте бременни?

Бременността често се съпровожда с отслабване на имунната система. В този период от живота често бременните жени са поставени пред свършен факт - трябва да се лекуват с билки.

Защо е полезен джинджифилът през бременността?

Джинджифилът притежава много полезни качества. Той като цяло повлиява добре целия организъм.

Използва се от векове, тъй като:

- Разрежда кръвта. А това е важно с цел профилактика на разширени вени, тромбофлебит и атеросклероза.

- Притежава противовъзпалителни, противовирусни и температуропонижаващи свойства. Това прави джинджифила препоръчителен за употреба при бременни, които са се простудили, хванали са грип или остра вирусна инфекция. Тогава е желателно да пиете чай с джинджифил.

Африкански еликсир гони кашлица

- Джинджифилът е природен антибиотик. Той притежава антибактериални свойства.

- Подпомага процеса на справяне с гаденето при токсикоза, която най-силно се наблюдава през първия триместър на бременността.

- Съдържа много минерални соли, витамини и аминокиселини.

- Активизира храносмилателния процес, като извежда излишните газове и се справя с киселините.

- Притежава обезболяващо свойство. Действа като аналгетик и спазмолитик. Консумацията на джинджифил през бременността помага при главоболие.

- Лекува кашлица и хрема.

- Укрепва имунната система на бременната жена.

- Тонизира и премахва чувството за умора.

- Повишава издръжливостта на организма на стрес по време на бременността.

- Прочиства организма от токсини и предотвратява развитието на ракови образувания.

Кога не е препоръчително да консумирате джинджифил?

Не бива да изполвате това природно лекарство при висока температура, а също така и когато по кожата си имате отворени рани.

При бременност джинджифил не е добре да консумирате, когато:

- се проявят алергични реакции към него.

- страдате от язва на дванадесетопръстника или стомаха.

- страдате от захарен диабет.

- кръвотечение.



Добави коментар