Движенията на бебето в корема

1896
Движенията на бебето в корема

Най-важното, което трябва да знаеш

Колко пъти на час трябва да усещам бебето? Защо не се движи? Има ли проблем? Всяка бременна си задава тези въпроси, когато бебето в корема е прекалено активно или пък е забавило ритничетата си. Ето няколко ориентировъчни цифри.

Между 18 и 20-та гестационна седмица се усеща първото движение на бебето. Разбира се, то се движи и преди това, но е прекалено малко, за да различиш ритничетата му. Първите движения обикновено са като пърхане.

Към края на 2-рото тримесечие бебето ще е станало толкова силно, че дори ще мести корема ти, когато рита. Това е най-подходящият период таткото също да го усети.Между 10 и 30 помръдвания на час - това е приблизителната активност на бебето през последното тримесечие на бременността. Някои бебоци са по-активни, а други - по-кротки.

След 20-тата седмица от бременността бебето реагира на музика. Обикновено мъниците харесват бавните и мелодични звуци, а силните и резките ги стряскат.

10%
- толкова от времето си бебето прекарва в активно движение и забавления в корема.

1 денонощие - това е притеснителният период, през който, ако не усещаш движенията на бебето, трябва задължително да отидеш на преглед.Добави коментар