До родилното с пожарна

67
До родилното с пожарна

Две бебета се родиха по време на снежната блокада в Бургаско

Две бебета се появиха на бял свят по време на снежната блокада в Бургаско. Една от родилките е извозена с автомобил на пожарната през няколкометровите преспи. Новородените момиченца са добре и ще се приберат по домовете си за Коледа.

Когато Юлия Гарджева усеща, че раждането започва и звъни на Бърза помощ, пътят до дома й в поморийското село Гълъбец е затрупан от сняг. Линейката успява да стигне, но с помощ. „Стигнахме до Каблешково, пожарната спря и линейката повече напред не можа да тръгне. От там ме прехвърлиха в пожарната", разказа жената.

Екстремната ситуация завършва с успех, а малката Камелия вече е орисана с професията си. „Тя ще е пожарникарката. Ще има какво да разправям като порасне. Не всяко дете идва с пожарна тук", каза гордата майка.

С по-малко препятствия и не с пожарна, а с линейка 21-годишната Златка Иванова преодолява преспите от Сунгурларе в най-снежната за региона нощ. Младата майка си пожелава късметът да не напуска новородената Исибе.

Двете родилки ще прекарат коледните празници у дома със семействата си. Неволите от мразовитото преживяване ще бъдат забравени скоро, ще остане благодарността към лекарите и пожарникарите.Добави коментар