Деветте месеца

321
Деветте месеца

Най-любопитните факти от развитието на бебето

През първия месец зародишът е 5 мм - той прилича на запетайка.

Започнал да расте от свита форма, във втория месец бебокът се изправя и се радва на първите си наченки на органи - те вече са факт и се развиват с огромна бързина.

През третия месец бебето вече има гласови струни, които ще изпробва върху родителите си в следващите поне четири години.Ето че се появяват и космите. В четвъртия месец.

25-сантиметровият плод вече толкова активно маха с ръце и крака, че майката може да усети движенията му. За първи път през петия месец.

Според гинеколозите месецът, в който детето расте и се развива най-бурно, е шестият. Това е и най-активният месец от гледна точка на движенията.Седмият месец е времето за начало на общуването с детето. То вече чува, а според някои изследвания, вижда и по-ярки светлини.

Досега прозрачна, през осмия месец кожата на бебето придобива човешки вид. Тя се изпълва с подкожни мазнини и става розова.

На старта - това означава деветият месец за детето. То е готово да се роди, като дори има нокти. Развитието му в утробата е приключило и е време да започне развитието му на бял свят.Добави коментар