Деветият месец

87
Деветият месец

Последният месец на очакване

Ето че настъпи и той – последният месец на очакване на детето ви. Няма да преувеличим, ако кажем, че той е и най-дългият: времето се точи безкрайно бавно, а вие вече изгаряте от нетърпение по-скоро да видите детето си, още повече, че вече не ходите на работа и на практика няма с какво да се занимаваме. Да, и също ви става все по-тежко да носите корема си…

Освен това не можете вече да си намерите поза за сън, детето става все по-активно и понякога ви причинява големи неудобства. Имате и други проблеми – може да страдате от запек, а да си вържете сами връзките на обувките вече ви е абсолютно невъзможно.

Но какво са тези неудобства в сравнение с мисълта, че съвсем скоро ще видите бебето си, ще можете да притиснете до себе си това малко топло същество, ще му измисляте име отново, макар и да сте изгубили десетки часове в търсене на най-доброто име за най-хубавото дете на света?!

В този последен месец трябва да направите куп неща. Ако все още не сте избрали родилен дом, трябва да го направите. Не забравяйте обменната си карта - винаги я носете със себе си, защото в нея са резултатите от всичките ви изследвания по време на бременността. Ако знаете при кой лекар ще раждате, дайте телефонния му номер и на мъжа си, и на няколко роднини и приятели: да не изключваме ситуация, в която раждането ще ви свари на най-неподходящото място и вие в паниката си да не знаете какво да направите в тази ситуация.

Съберете си в чанта необходимите за болницата неща и я оставете в коридора – ако контракциите и раждането започнат внезапно, да не губите време в събиране на багажа.

Не забравяйте детската стая. Ако не страдате от суеверия и предразсъдъци, сега е времето да я обзаведете и приготвите за пристигането на обитателя й. Купете пелени, детско бельо, памперси, за да не се налага после да диктувате на мъжа си по телефона какво е необходимо да купи спешно.

И не губете търпение: вече сте на финалната права. Съвсем скоро бременността ви ще бъде само спомен, а в прегръдките си ще държите вашето малко съкровище.Добави коментар