Девет супер факта за зачеването

535
Девет супер факта за зачеването

Само 25% от жените зачеват от първия опит

Правителството на Украйна обмисля да забрани със закон мисионерската поза. Според авторите на идеята това ще повиши раждаемостта в страната, защото шансът за зачеване е най-малък, когато правите секс в класическия мисионерски стил. Парламентът обмисля и как да популяризира кучешката поза, която е най-благоприятна за зачеване.

Вегетарианките имат по-малки шансове да забременеят. Това е така, защото белтъчините играят основна роля при производството на яйцеклетки и за отделянето на хормони, участващи в процесите на зачеване.

Колкото повече време прекарва една двойка на слънце, толкова по-големи шансове има да създаде дете. Последните проучвания показват, че слънчевата светлина подобрява плодовитостта при мъжете и жените, което води до повишаване нивата на витамин D в организма.

Най-големи трудности при зачеването изпитват дамите с нулева кръвна група. При тях раждаемостта е два пъти по-ниска спрямо жените с друга кръвна група.Правенето на секс в един и същи час намалява шанса за зачеване, показват изследванията. Не настройвайте определен график, ако искате да заченете бебе, съветват специалистите.

Оказва се, че най-доброто време за зачеване е шест часа сутринта. Именно в този период мъжкият организъм изработва най-активни сперматозоиди, а женският е готов за зачеване.

По-възрастните жени по-често зачеват близнаци, защото организмът им работи на по-ускорени обороти и произвежда повече от една яйцеклетка.

Изследване откри, че кльощавите жени имат по-малък шанс да забременеят от дамите с наднормено тегло, включително и тези, които са крайно затлъстели.

Само при 25% от жените първият опит за забременяване е успешен. При 63% от двойките се изискват 6 месеца, а при 80% - 1 година.Добави коментар