Ден на репродуктивното здраве

84
Ден на репродуктивното здраве

Във Варна

За шести пореден път сдружение "Зачатие" организира Ден на репродуктивното здраве. Инициативата ще се проведе днес във Варна под надслов "Първи стъпки - профилактика и диагностика на инфертилитета". Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве ще представят свои постижения и ще проведат безплатни консултации със стотици пациенти.

И тази година събитието ще даде възможност на хората с репродуктивни проблеми да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси, както и да чуят новости.

За първи път тази година сдружение "Зачатие" ще постави началото на дългосрочна кампания за превенция на репродуктивните заболявания, насочена към подрастващите - "Бъди в час по репродуктивно здраве". Кампанията ще стартира официално в навечерието на събитието с концерт на входа на Морската градина и с участието на любими на младите хора изпълнители.

Един от посетителите на Деня на репродуктивното здраве, който се е регистрирал като посетител и е заявил желание за участие в томболата, ще получи подарък безплатна процедура ин витро от Медицински Център за асистирана репродукция "Варна".Добави коментар