Да родиш гений

87
Да родиш гений

Да осъдим детето на гениалност още през бременността

Всяка майка мечтае нейното дете да е най-хубавото и най-умното. За съжаление, всички трябва да се примирим с това, което природата ни е дала - както във физическо, така и в умствено отношение. Освен през бременността, когато, всъщност, се формира детският мозък. Тогава бъдещата майка има възможност да повлияе върху умствените способности на детето си с начина си на хранене и живот. Ето как.

Храна за умни бебета
Фолиевата киселина участва активно във формирането на детския мозък. Ето защо лекарите препоръчват жените да я приемат още преди бременността. Допълнителният й прием е задължителен през първия триместър. В най-големи количества тя се среща в зърнените храни, бобовите култури, като леща, грах и боб, както и в спанака, зеленолистните зеленчуци и портокалите.

Много важни за правилното развитие на бебешкия мозък са и омега-3 мастните киселини. Една от тях - докозахексаенова киселина (DHA) - играе основна роля, както за умственото и нервното развитие, така и във формирането на зрението. Големи количества от тази киселина се съдържат в рибеното масло.

За да си гарантирате умно дете, през бременността трябва да приемате и достатъчно количество холин - това вещество е от голямо значение за развитието на детския мозък и зоните му на памет. Половината от препоръчителната дневна доза холин се съдържа в едно яйце. От него има още и в черния дроб, карфиола и пшеничните зародиши.Не на лекарствата
По време на бременността не е препоръчителен приемът на лекарства. Голяма част от тях проникват в кръвта, а от там стигат и до бебето. Те са отрова за мозъка на нероденото дете. Забраната за прием на лекарства се отнася и до кърмещите майки, които предават приетите вещества на детето си чрез кърмата.

Не на алкохола и упойващите вещества
Няма човек, който да не знае, че алкохолът разрушава мозъка - при това не само на децата. По време на бременността е забранена употребата му. Още по-страшни са упойващите вещества, които никоя бременна не бива да си позволява да приема.Добави коментар