Четиризнаци се родиха в Русе

545
Четиризнаци се родиха в Русе

Бебетата зарадваха семейство, което 8 години е чакало деца

Четиризнаци се родиха на русенско семейство, което осем години е чакало с надежда да има деца. Бебетата проплакаха вчера в АГ-комплекса в Русе, изродени от началника му д-р Георги Хубчев и няколко екипа от общо 17 души. Бебета и майката са добре, съобщи д-р Хубчев.

31-годишната Севдие Ахмедова е била наблюдавана от русенските акушер-гинеколози заради многоплодната си бременност. Тя е забременяла чрез инсеминация, извършена от д-р Стаменов в София, а не по метода ин витро. Най-малкото от бебетата тежи 1300 грама, а най-голямото – 1600 грама. За тях се грижат неонатолозите в АГ-комплекса.

За майката и за семейството й раждането на четири деца се е оказало пълна изненада, тъй като са очаквали три – две момчета и едно момиче. Щастливият баща Ерхан разказа, че нямат никаква подготовка за отглеждането на толкова бебета и най-вероятно ще разчитат на помощта на бабите.Севдие има сестра, която е майка на две момичета, разказа бабата Бедрие. "Сега ще имам шестима внуци и съм най-богатата баба на света", радва се жената. В рода не е имало други близнаци, обясниха още близките. Севдие работи като продавачка в магазин, а съпругът й има малка търговия. Бащата се моли само децата да са здрави, а с отглеждането им ще се справят някак.

Д-р Хубчев разказа, че за последен път в Русе подобно раждане на четиризнаци е имало през 1962 г. Разликата е, че те са били заченати по естествен път. От тях до зряла възраст доживяват само две от децата, съобщи БГНЕС.Добави коментар