Четири въпроса за коремчето

2227
Четири въпроса за коремчето

Голямо или малко ще бъде?

Какво има вътре?

Разбира се, бебето. Плюс плацентата, която му осигурява кислород и храна. Както и околоплодна течност - басейнът на мъника, който го защитава от удари и му създава комфортна среда за живот. Да не забравяме и пъпната връв, която свързва бебето с плацентата.

Колко ще порасте?

Всяка бременност е различна, както и коремчето. По-дребните жени обикновено имат по-големи кореми, защото мястото за матката е ограничено и тя се измества напред. Размерът зависи и от мускулите на коремната стена - колкото по-стегнати са, толкова повече ще държат матката прибрана. Не по-малко важно е и количеството околоплодна течност. Не зависи обаче от килограмите преди раждането, както и от теглото на бебето.

Кога ще ми проличи?

Отново е строго индивидуално. Първото истинско коремче се появава около 12 гестеционна седмица. Някои жени могат да се похвалят, че са бременни и преди това, но най-често нарастването на корема се дължи на симптоми, подобни на предменструалните, когато коремът се подува. За всичко са виновни хормоните.

Ниско или високо?


Преди да се появи модерният ехограф, за пола на бебето са гадаели по формата на корема. Ако той е разположен високо, ще се роди момиче, а ако е ниско, ще се появи момче.

Кога ви пролича бременността? Споделете в коментарите.Добави коментар