Черен шоколад за леко раждане

144
Черен шоколад за леко раждане

Притежава няколко безценни свойства

Учени твърдят, че е напълно препоръчително бъдещите майки да се гощават с шоколад. По думите им, сладкото изкушение ще помогне на дамите да избегнат усложнения по време на раждането.

Добре дошлото свойство на шоколада, особено когато е черен, се обяснява с богатството му на зеобромин. Това вещество е способно да стимулира работата на сърцето, да отпуска мускулите, да разширява кръвоносните съдове, да намалява болката в гърдите, да укрепва артериите и да понижава кръвното налягане.Червен горещ шоколад

Учените от университета в Йейл, САЩ, са анализирали влиянието на шоколада, проследявайки въздействието му върху 2 000 бременни жени. Изводът им е, че проблемите с кръвното налягане през бременността влияят отрицателно на здравето на майката и на плода.

Затова те препоръчват на бременните жени по време на първия и третия триместър от бременността да изяждат по едно блокче шоколад всяка седмица. Така бъдещите майки повишават концентрацията на зеобромин в организма си и редуцират рисковете от проблеми с кръвното налягане. Освен това, твърдят учените, шоколадът намалява рисковете от усложнения по време на и след раждането с близо 70%.

Тялото след ражданетоДобави коментар