Бременността през третия триместър

2138
Бременността през третия триместър

Чакаме те, бебчо

Последните три месеца от бременността са изпълнени с очакване и ...още неразположения. Ето най-важните промени за мама и бебе през тях.

Седми месец
Детето вече е около килограм и близо 40 сантиметра. Особено активно е, когато майката е в покой. Движенията му вече могат да се отгатнат и по повърхността на корема.

Подуването на краката вече се появява. Ще се чувствате по-добре, ако почивате по-често и ги вдигате на високо. Пийте и повече течности. Мерете кръвното си налягане често, а лекарят ще следи за белтък в урината, за да бъде избегната вероятността от преекламсия.



Осми месец
Мъникът е увеличил теглото си почти двойно - наближава два килограма. Ръстът му не скача толкова бързо, но със сигурност е добавил и няколко сантиметра. През този месец плодът трябва да промени положението си в матката. Време е да се обърне в подходящата позиция за раждане.

Детето напълно прилича на малкото същество, което ще се роди след един месец. Ако дойде на бял свят през осмия месец, зародишът има големи шансове да оцелее.

С натежали крака и гърди, мама все по-трудно върши домакинските си задължения. Правете го бавно и с много почивки, за да не се преуморявате. Ако имате нужда, поискайте помощ - сега е моментът, в който трябва да се възползвате от нея.



Девети месец
Това е периодът на усилено трупане на килограма - и за мама, и за бебето. Мъникът нараства с близо 200 гр на седмица в очакване да дойде на бял свят. Слиза ниско долу в таза и се подготвя за раждането.

Въпреки че дишате по-лесно от придвижването надолу на бебето, все още стои проблемът с подутите крака, болките в кръста и киселините. Ходенето до тоалетната се превръща в основно занимание, тъй като детето притиска пикочния ви мехур.

Посещенията при гинеколога стават всяка седмица, за да се следят тоновете на бебето. Не се притеснявайте, ако не чувствате мъника да се движи толкова активно - той просто няма много място за това. Всички необходими документи и дрехи за раждането трябва да ви чакат до вратата. Времето дойде.

Бременността през втория триместър

Бремеността през първия триместър



Добави коментар