Бременността и детекторите за метал

1009
Бременността и детекторите за метал

Вредни ли са за детето?

Бременността е период в живота, който провокира изникването на редица на пръв поглед били ясни до момента въпроси. Ясни, тъй като не са ни тревожили толкова. Когато обаче става дума за здравето на бъдещото дете, много бременни жени започват да подлагат всеки детайл от съвременния начин на живот под съмнение.

На летищата пътниците преминават през детектори за метал, в които се използва нискочестотно електромагнитно поле за засичане на метални предмети. Всяко нещо, което произвежда или използва електричество, например, силови линии и битова техника, създава електромагнитно поле.

Излъчването в детектора е ниско, неговото въздействие се смята за безопасно за всички, включително и бременните жени. Същото се отнася и за персоналните устройства, с които се проверяват поотделно пътниците.

Безспокоите се, че тези детектори излъчват рентгенови лъчи? Бъдете спокойни, не излъчват. Освен това на някои летища вече се използват нов тип сканиращи устройства. Те „виждат” през дрехите, но не кожата, а скритите под тях предмети. Подобни са на рентгеновите скенери, проверяващи багажа ви. Макар новата система да се нарича рентгенова, преминаването през нея е напълно безопасно.Добави коментар