Бременност и татуировки

202
Бременност и татуировки

Бременна сте и мислите да си направите татуировка?

Бременна сте и мислите да си направите татуировка? Може би ще предпочетете да изчакате, докато бебето се роди, след като раберете какви са рисковете за здравето му и за вашето също. Бременността не е най-доброто време да правите подобни интервенции с тялото си. Най-квалифицираните лицензирани специалисти не биха направили татуировка на жена, която е бременна поради няколко причини: -

Относително често се случва човек да се замае или да припадне, докато му правят татуировка. Разбира се, този, който ги прави, не иска да бъде отговорен за риска от припадането ви. Може да нараните себе си, а и бебето също.

- Всяка процедура, която включва многократно пробиване на кожата, може да бъде стресираща за тялото. Нови и излишни травми за тялото, трябва да се избягват. Тъй като съществува риск за здравето на бебето, а и риск от преждевременно раждане.

- Макар и минимален, сте изложени на риск от заразяване със сериозна инфекция. Това може да има значително въздействие върху вашето бебе. Може също да получите алергична реакция към боята, която ще намали силите на организма и ще отслаби имунитета ви.

Вижте останалите причини да отложите татуировките тук
 Добави коментар