Бременност и никотинови лепенки

437
Бременност и никотинови лепенки

Какво причиняват на плода?

Никотиновите лепенки по време на бременност са опасни колкото цигарите, откриха американски изследователи.

Специалистите изразиха загриженост за бъдещите майки, които решават да се откажат от пушенето с разни лепила и никотинови лепенки.

Майките искат с никотинова дъвка да сведат до минимум риска за нероденото дете, но в действителност подлагат бебето на по-голяма опасност, посочва БГНЕС.

В резултат на тези методи ембрионът в много ранен стадии може да развие зависимост към никотина и други вредни вещества, съдържащи се в цигарите. В по-късен етап са възможни проблеми със сърцето и кръвното налягане.

А вие как спряхте цигарите през бременността? Споделете опита си в коментарите, за да помогнем и на други майки.Коментари

Коментар: 1
Бременност и никотинови лепенки

Спрях цигарите в деня, в който разбрах, че съм бремена. Дори не съм си и помисляла да запаля цигара, макар да съм имала много напрегнати моменти, в които наистина ми се е пушело. Винаги ме е спирала мисълта, че не вредя само на себе си, а и на детето си. Избора дали човек иска да си вреди е само личен, но когато става въпрос и за друго същество вече е друго... Надявам се и след раждането да не се върна към вредния навик и ще положа всички усилия за това. Успех на всички мами в отказването на цигарите.


  • 1

Добави коментар