Бременност: 7 алармиращи симптома 2

969
Бременност: 7 алармиращи симптома 2

Кога трябва да потърсите лекарска помощ?

В действителност различаването на опасните от нормалните сигнали на бременността е понякога трудна задача дори и за специалист. Затова, когато се колебаете, винаги е по-добре да се консултирате с вашия лекар.

Първите три алармиращи симптоми ще намерите тук

Алармиращ симптом №4: Ранни контракции в третото тримесечие

Контракциите могат да бъдат симптом на преждевременно раждане. Съществуват т. нар. истински и фалшиви контракции, които често заблуждават бъдещите майки. Фалшивите, още известни като Бракстън-Хикс (Braxton-Hicks) контракции, са непредсказуеми, неритмични и не увеличават своята сила и интензитет. Те ще отминат до един час или с приемането на повече течности.

За разлика от тях истинските контракции следват около 10 минути една след друга и по правило всяка следваща е по-силна от предишната. Съветът на специалистите е да не рискувате и ако имате съмнение, че се случва нещо нередно - да се консултирате с лекар.

Алармиращ симптом №5: Изтичане на водите

Ако почувствате необяснимо изтичане на вода от влагалището, възможно е околоплодният мехур спонтанно да се е спукал и водите ви да са изтекли. Това състояние следва да се разграничи от изпускането на урина поради увеличеното налягане в коремната кухина по време на бременност.

За да разграничите двата коренно различни процеса, посетете банята по малка нужда. Ако течността продължава да тече, тогава най-вероятно се касае за околоплодна течност. Незабавно потърсете лекарска помощ, съветва zdrave.bg.Алармиращ симптом №6: Постоянно и тежко главоболие, коремни болки, нарушения в зрението и появата на отоци през втори и трети триместър

Тези оплаквания могат да бъдат причинени от състояние, наречено прееклампсия. То се характеризира с високо кръвно налягане и повишено количество протеин в урината и най-често се развива след 20-тата седмица на бременността. Прееклампсията е опасно състояние и трябва да се лекува своевременно.

Алармиращ симптом №7: Симптоми на грип

Имунната система на бременните жени често пъти е по-отслабена. Това създава предпоставка за по-лесното заразяване с грип по време на характерния за него сезон. Освен това инфекцията с грипния вирус протича често пъти по-тежко, а рискът за усложнения е далеч по-висок.

Ето защо е необходимо и жизнено важно да познавате добре симптомите на грип:

- температура,
- кашлица,
- възпалено гърло,
- хрема,
- кихане,
- гадене,
- повръщане,
- диария.

Всяка температура, по-висока от 38,5 градуса, е почти сигурен белег за инфекция. Не бързайте да посетите спешен кабинет или този на своя гинеколог, защото може да разпространите инфекцията и сред другите бременни жени. Първо се обадете на личния си лекар.Добави коментар