Бременните жени да пеят на нероденото

89
Бременните жени да пеят на нероденото

Британки пеят на коремчетата си

Британски учени съветват, че е добре бременните жени да пеят на коремчето си. В цяла Великобритания започват да се появяват курсове, които помагат на майката да се подготви за раждането с... пеене.

Според учени пеенето помага на майката да се успокои, като повишава нивата на ендорфини и серотонин в нея. То също така помага на майката и нероденото дете да се опознаят, като то свиква с гласа й.

Техниките на дишане, изучавани на семинарите, ще помогнат на майката по време на раждането. Подобни курсове има в частни болници на Острова, както и в една лондонска болница, където курсът е финансиран от Националната здравна каса.

Часовете започват с разпяване, след това продължават със спокойни, релаксиращи песни. Слухът на бебето се развива много рано по време на бременността, казват лекторите. Бебето ще свикне с тези песни и ще се успокоява, когато му ги пеете, след като се роди.

Майките в курса го намират за много забавен и казват, че пеенето наистина им помага да се наслаждават на бременността си. 


Добави коментар