Бременните и безсънието

502
Бременните и безсънието

Вреди ли то на бебето?

Много често бременните жени страдат от безсъние. Защото не могат да си намерят удобна поза, заради киселините или пък поради болки в гърба - причините за будуването на бъдещите мами са много. Най-важният въпрос обаче е пречи ли безсънието на бебето.

Отговорът е "не". Всъщност, бебето спи в утробата, дори когато си будна. То не изпитва твоите неразположения и не се събужда от шумовете, които пречат на твоя сън. Мъничето е добре настанено в тялото ти - то слуша шума на околоплодните води и ударите на сърцето ти. Унася се и от люлеенето, когато ходиш.

Разбира се, малкото създание не е напълно изолирано от околната среда. По-силните шумове могат да го стреснат. Както и някое твое рязко движение. За което ще бъдеш наградена с ритник. Не забравяй, че мъникът чува гласа ти, затова избягвай и да повишаваш тон.

Въпреки че липсата на сън не вреди на бебето, все пак имай предвид, че умората от будуването се натрупва. Така че използвай всяка възможност да поспиваш - дори това да се случва по няколко пъти през деня.

Струва си да положиш старание, защото нови изследвания показват, че жените, които спят по-малко от шест часа на ден през последния месец на бременността, са по-застрашени от по-дълго раждане или цезарово сечение.Коментари

Коментар: 1
Sun

Ne znam dali pri vsi4ki e taka ama az ne moga da migna prez no6ta. Dobre 4e ne se otraziava na bebeto.

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар