Бременната, слънцето, пясъкът и загарът

287
Бременната, слънцето, пясъкът и загарът

Правите ли вече планове за лятото?

Тази година в средата на април заваля сняг, но сме сигурни, че много от вас не са обърнали кой знае какво внимание на бялата покривка. Всъщност, както и да го погледнем, по-близо сме до лятото, отколкото до зимата.

Ако сте бременни в първите седмици и месеци, със сигурност се замисляте как да прекарате лятната почивка. Така де, през юни се открива сезонът!

Препоръчително ли е за бременната жена да се излежава под слънцето? Учени от университет в Куинсленд твърдят, че да, стига да не прекалявате. Защо?

Да научим детето да плува

Дългото излежаване на слънце по време на бременността може да стане причина на развитието на различни усложнения.

Изследване с участието на 45 бременни жени показало, че редовните слънчеви бани намаляват с 20 % нивото на фолиевата киселина в организма – а тя е изключително важна за здравето и на майката, и на детето.

Известно е, че дефицитът на фолиева киселина може да провокира дефект в развитието на нервната система на плода, в това число – проблеми с гръбнака, парализа на долните крайници и др. Освен това се повишава риска от спонтанен аборт.

Един плажен ден на българското семейство

Особено вредно е за бременните жени да се излагат прекомерно на слънце в тропическите райони.

Така че, ако планирате почивката още отсега, избягвайте географските ширини с адски горещо слънце и, разбира се, бъдете умерени в желанието си да получите идеален загар.Добави коментар