Бременната се припича на слънце: Правила

205
Бременната се припича на слънце: Правила

7 стъпки към безпроблемно лято

Ето че плажният сезон дойде и към морето се запътват жадуващите за почивка. Ако и вие сте сред тях, и ако сте бременна, следващите правила ще са ви от голяма полза.

Правило №1: Стоенето под пряко слънце не бива да продължава повече от половин час. През останалото време е препоръчително да стоите на плаж под чадър или пък в сянката на дървета или тенти. Помнете, че на сянка също се прави тен, затова не се отказвайте от слънцезащитните кремове.

Правило №2: Ако навън е над 30 градуса, желателно е да пропуснете отиването на плажа. Изчакайте да се поразхлади и тогава се отправете към морето.Правило №3: По време не бременност не е препоръчително да се припичате на слънце гладна или пък преяла. Това може да доведе до проблеми с контрола на телесната температура.

Правило №4: За да не прегреете, лежете върху шезлонг, а не върху пясъка. Пясъкът има свойството да се нагрява до над 60 градуса, а това означава, че не е препоръчително да имате досег с него.Правило №5: Докато сте на плажа, задължително носете шапка. Така ще избегнете световъртеж.

Правило №6: Ако обичате не само да се печете, но и да плувате, помнете, че времето за плуване влиза във времето, което ви препоръчахме да стоите под открито слънце – 30 минути.Правило №7: Облеклото на плажа – естествени тъкани, шапка или кърпа за глава, слънчеви очила. Задължително си носете вода, овлажняващ крем за устни, слънцезащитен крем с максимален фактор.Добави коментар