Бременна зад волана

182
Бременна зад волана

Какво се е променило?

Нужната за шофиране концентрация води до бързо уморяване, което се изразява в умора на очите, виене на свят и главоболие. При бременните жени тези признаци на умора се появяват много по-бързо, отколкото при останалите водачи.

Друг проблем е стойката при шофиране. Продължителното седене води до отлагане на соли в ставите, може да провокира заболяване на опорно-двигателния апарат. Широко разпространен „ефект” от тази поза са и разширените вени.

Изходът от тази ситуация е лесен. Първо, трябва да сведете до минимум времето зад волана, иначе казано, да се откажете от всички маловажни поводи за пътуване в интерес на здравето си – не трябва да прекарвате в непрекъснато шофиране повече от един час.

Ако ви предстои по-дълго пътуване, правете 5-10-минутни почивки, по време на които трябва да излизате от колата, да се раздвижите и да отдъхнете. Шофьорското място трябва да е оборудвано така, че да създава максимален комфорт.

Регулирайте облегалката така, че надеждно да поддържа гърба ви, като едновременно с това ви дава възможност лесно да променяте позата на седене. Кръстът ви трябва да е подсигурен с ортопедична възглавница, която трябва да е добре фиксирана, за да не се мести и създава допълнително неудобство по време на пътуване.

За удобство и безопасност има и специални предпазни колани, които не оказват натиск върху корема на бременната. Всички посочени „екстри” могат да бъдат закупени от магазини за авточасти и аксесоари.
 Добави коментар