Бременна си... какво да правиш?

160
Бременна си... какво да правиш?

Доброто настроение и отличното самочувствие на бъдещите майки е от ключово значение и залог за бъдещото здраве на техните рожби

 

Доброто настроение и отличното самочувствие на бъдещите майки е от ключово значение и залог за бъдещото здраве на техните рожби.

Това какво ядете, пиете, каква музика слушате, какво гледате или четете, неимоверно се предава на емоциите ви, а оттам и на плода. А какво е добре да правите докато сте бременна?

На първо място трябва да се разделите с лошите си навици още в първия момент, когато разберете, че сте бременна. Никакъв алкохол и цигари.

Дори и в моменти на нервно напрежение не си позволявайте да прибегнете до тях, защото рискувате да си изградите навик за успокояване по този лош за детето ви начин.

Обърнете се към природната медицина, като разбира се консултирате предварително с вашия лекар, какво можете да консумирате за успокоение.

Проблеми от рода на отоци, обриви, излишно тегло, неимоверно оказват въздействие върху настроението на бъдещите майки. За да избегнете тези неприятности щателно следете своето хранене. Изключете пикантните блюда от храната си, не злоупотребявайте със солените храни.

Повече бъдете сред природата. Чистият въздух има изключително благотворно въздействие, както върху бъдещите майки, така и върху техните растящи в корема малки съкровища.

Не залягайте по цял ден на канапето пред телевизора, а вместо това прекарвайте повече време на разходки и по пейки в парка. Опитайте се по-често да ходите на места, където играят деца.

Избийте си от главата лошите мисли, не мислете за болести и болежки. Подобни мисли не са добри, както за вас, така и за плода. Не забравяйте, че той усеща всичко което си мислите. Мислете само хубави неща. Не се нервирайте излишно. Спокойствието е ключов фактор за нормалното развитие на рожбата ви.

Намерете си нови занимания. Периодът на бременност е идеален за придобиването на нови знания и умения. Например шиене, плетене, или бродиране, са неща които могат да ви занимават и да ви запълват свободното време. Можете сами да правите играчки за бъдещата ви рожба.Добави коментар