Бременна съм, но отслабвам

356
Бременна съм, но отслабвам

До кога отслабването е нормално явление?

Теглото по време на бременността играе важна роля в живота на бъдещата майка. Поради тази причина лекарите наблюдават внимателно измененията на този показател. Неизбежно, според специалистите, голяма част от майките, по време на износването на детето, качват килограми.

Като минимум става дума за теглото, което тежи самото дете и обкръжаващите го вещества. Но често майките натрупват и някое кило отгоре, поради което стават обект на забележки от наблюдаващия лекар.

Оказва се обаче, че има и майки, които не само че не качват килограми, но отслабват. На какво се дължи това?

През първия триместър, когато все още „бременното” коремче все още е незабележимо, загубата на част от теглото е напълно обяснима и нормално явление. Отсъствието на апетит поради токсикозата е основна причина.

Постоянното гадене, често съпроводено от повръщане, спомага за по-слабото усвояване на хранителните вещества от организма на жената. Това в никакъв случай не е в ущърб на детето, което взима „своето” от запасите на майка си.

В дадения период не трябва да пренебрегваме в никакъв случай храненето.

То трябва да състои от плодове и зеленчуци, тъй като в тях има много витамини и минерали, които по-малко дразнят стомаха. След приключването на периода на токсикация, апетитът се завръща и запасите се запълват наново.

В случаите, когато храненето не се възстановява, а самочувствието остава ниско, загубата на тегло продължава.

Задължително поставете този въпрос на наблюдаващия лекар, за да назначи подробно изследване и ако се налага, хоспитализация.Добави коментар