Бременна през пролетта: за и против

93
Бременна през пролетта: за и против

Че може ли нещо да помрачи събуждащата се природа?

Скоро настъпва пролетта, природата се събужда, снегът е далеч-далеч в съзнанието ни, а слънцето все по-силно напича.

Бременността през пролетта е прекрасен повод да се наслаждавате максимално на времето. Какви са плюсовете и минусите на това да бъдеш бременна през това време на годината?

"За"

Всичко наоколо се събужда и цъфти. Настроението се приповдига, а вълнението от успешното зачатие е страхотно.

"Против"

След студените месеца организмът е отслабен. Така през пролетта немалко хора страдат от авитаминоза, включително и бъдещите майки. Не позволявайте на имунната система да бъде отслабена, заредете се с енергия и витамини.

"За"

През пролетта можете да се разхождате на воля. Слънцето ви сгрява, настроението е добро, а това допринася за балансиране на хормоните в тялото. Освен това няма нужда да се обличате с тежки дрехи, които да ви пазят от студа.

"Против"

Пролетните разходки могат да бъдат опасни, тъй като прогнозата за времето все още лесно се променя. Съществува висок риск от настиване.

"За"

През пролетта списъкът с развлечение е значително увеличен. Времето за разходки е по-дълго, а се появява и по-добра възможност за излези сред природата, ходене на вилата и т.н.

"Против"

Бременните жени са по-склонни към алергични реакции. Внимавайте с цъфтящите цветя.

"За"

През пролетта в организма на жената се изработва хормола за нормално развитие и растеж на плода - мелатонин. Освен това на пазара се наблюдава изобилие от пресни плодове и зеленчуци!Добави коментар