Бременна избяга от болница като по филмите

494
Бременна избяга от болница като по филмите

Младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да избяга от прозореца на болничната стая

29-годишна родилка падна от четвъртия етаж на общинската болница в Горна Оряховица, съобщава Нова телевизия. Бременната в петия месец жена е приета в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ- Горна Оряховица на 8 май. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод.

Същия ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. Отново е включена система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение обаче сигнализирали за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата.

Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15,40 часа, съобщава вестник Стандарт.

Според първоначалната проверка на медицинския екип, младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да избяга от прозореца на болничната стая, но опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

Добави коментар