Бременна и отегчена (част 1)

157
Бременна и отегчена (част 1)

Много жени се чувстват уморени от бременността през третия триместър, а някои дори и по-рано

Едва в петия месец на бременността сте, а вече ви писна новия ви статус. Чудите си дали ви има нещо? Всъщност, не. Напълно нормално е да се чувствате по този начин. Много жени се чувстват уморени от бременността през третия триместър, а някои дори и по-рано.

Все пак има доста по-вълнуващи неща от това да ставате от леглото претъркулвайки се на една страна, да пъшкате всеки път, когато ставате, и да ходите до тоалетна по 20 пъти на ден. Със сигурност ви предлагат място в трамвая, но пък за него си плащате с киселини, хемороиди, а понякога и с главоболие. И ако за следродилната депресия се говори много, то депресията по време на бременност често се пренебрегва.

Комуникацията с другите
Освен физическия дискомфорт, почти постоянно сте подложени на безкрайните въпроси и коментари от околните за бременността ви. Желанието им да докосват корема ви или коментари като „ехаа, колко е голям“ или „о, изглеждаш много добре за бременна“ стават все по-досадни с напредването на бременността.

Желанието на околните да докосват корема ви или коментари като „ехаа, колко е голям“ стават все по-досадни

Опитайте се да насочите разговора към теми, които не са свързани с очакваното бебе, та дори и това да бъде за времето навън или за някой сериал или тв предаване.

Насладете се на времето до появата на бебето
Въпреки целия дискомфорт, с който се сблъсквате, не забравяйте, че сега е моментът да се насладите на последните седмици или месеци свобода преди появата на бебето. Много скоро вече няма да бъдете господар на времето си.

Някои жени използват този период да планират появата на малкия човек като се подготвят за него с покупки или пък подготвят нещата в офиса за предстоящото отсъствие. Други път четат книги за бременност и отглеждане на детето, посещават училище за родители или учат приспивни песнички.

Насладете се на последните седмици или месеци свобода преди появата на бебето

И все пак, ако имате нужда да си починете от всичко, свързано с бебета, не се колебайте да се отдадете на хобито си или да правите онези неща, които една млада майка не може да си позволи да вмести в тежката си програма.

В следващия материал по темата очаквайте няколко идеи за това как да си починете от мислите и разговорите за бременността.Добави коментар