Бременна и на море

256
Бременна и на море

Разходката по време на бременност е препоръчителна

Това, че сте бременна, не означава, че трябва да се лишите от почивка на морето. Но е желателно да се по-внимателна съобразявайки се с по-особеното си състояние.

Все пак, отговаряте за комфорта и здравето на вашето малко буболече. Като за начало, не се излагайте на слънце в най-топлите часове на деня.

В най-топлите дни това са часовете от 12 до 16 часа има опасност от слънчев или топлинен удар. Можете спокойно да правите слънчеви бани на корема си, но не прекалявайте! Много е важно да пиете течности и най-вече вода.

Разходката по време на бременност е препоръчителна. Каква по-добра алтернатива от разходка по брега на морето? Започвайте рано деня с поздрав, изразен в прекосяване на плажа от единия до другия край.

Плувайте и се радвайте на разхлаждащата вода, но преди да влезете в морето се мокрете постепенно, докато се топнете цялата.

Много е важно да не стресирате тялото с резки смени в температурата. (Нека вметнем, че е по-добре да се къпете в морето, отколкото в басейните – в тях има голяма опасност от инфекции, заради недобра хигиена.)

А, да, тичането от другия край на плажа и бухването във водата с все сили оставете за след няколко години, когато ще го правите заедно с детето си.

Отнесете се разумно към здравето си, не забравяйте да проверите къде е най-близкият лекарски кабинет и се радвайте на почивката си. Най-важното всъщност е да се чувствате добре.

А сега нека ви подарим освен информация за морето и лятната ви почивка, така и възможност да спечелите едногодишен абонамент за продуктите на Mustela. Достатъчно е да отговорите на въпросите в играта "Мама знае най-добре!", за да участвате в томболата. Успех на всички!Добави коментар