Бременна булка

155
Бременна булка

Съчетайте успешно двата най-важни периода в живота си

Деветте месеца на бременноста са най-щастливите в живота на жената. Нещото, за което е мечтала. За бебе и... за сватба. Съчетанието от двете пък представлява едно от най-сериозните изпитания за организма на бременната мама. Как да се справим със сватбената церемония и да запазим доброто настроение и тонуса си? Следвайте следващите няколко стъпки.

Подготовката

Най-важното - позволете да ви помогнат. Обикновено сватбата се планира с месеци и коства сериозни усилия от страна на организаторите. А пък когато булката е бременна, всичко трябва да се случи в много по-кратки срокове.

Фокусирайте се върху най-важното, за което да обикаляте по магазините, а всичко останало изберете и поръчайте по интернет. Ако бюджетът ви позволява, наемете сватбена агенция - така голяма част от задълженията ще падне от плещите ви.

Дрехите

Най-важното за булката безспорно е роклята. Тук водещият мотив при избора й ще е растящото ви коремче. Най-популярните модели за бременни мами са тези, при които талията е вдигната до равнището на гърдите.

Задължително в магазина попитайте каква е възможността за корекции, защото е много възможно да имате нужда от такива - все пак коремчето ви расте ежечасно. Изберете си удобни обувки - не забравяйте, че ще прекарате с тях цял ден. Оставете настрана най-новите модели, а имайте предвид, че краката ви ще се подуят и ако обувките са неудобни, това може да е много болезнено.

Пръстите на ръцете ви пък вероятно вече са се променили и не можете да носите старите си пръстени. Една основателна причина да си направите дубликат на годежната халка. Ще го използвате по време на церемонията. Истинската пък поръчайте да изработят по мерките на стар пръстен. Ще имате цялото време на света да я носите, след като родите.

Церемониите

Подгответе се за дългия ден още от сутринта. Задължително закусете обилно, за да не ви прилошее по-късно. Помолете някой от близките си да вземе в себе си шоколад или десерче, което да хапнете, когато имате нужда. Както и вода.

Почивайте си при всеки възможен случай, за да се подготвите за дългото стоене на крака по време на церемониите. Ако ви прилошава, попитайте гинеколога си за медикамент, който можете да изпиете, преди да потеглите за гражданското.

Помнете, че най-голямото изпитание за вас ще бъде църковният брак. Не забравяйте, когато записвате часа в църквата, да помолите за съкратена церемония. Дългата трае час, а кратката - наполовината. Ако сте се уморили, си дайте кратка почивка между ритуалите - все пак ви чакат още цял ден приключения.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар