Бракстън-Хикс

777
Бракстън-Хикс

Подготовка за раждане

Съкращаване на мускулите на матката - това представляват контракциите. Те са болезнени, през определен интервал от време, който намалява все повече и продължават около минута. Знак са за начало на раждането и идват в края на бремеността.

Има и контракции обаче, които подготвят тялото на бъдещата майка за това, което я очаква. Наречени са Бракстън-Хикс и са кръстени на английския доктор Джон Бракстън Хикс, който ги описва за пръв път през 1872 г.

Тези "фалшиви" или "подготвителни" контракции са безболезнени и повечето бременни ги определят като стягане на корема. Обикновено се появяват през третия триместър от бременността, най-често след физическо натоварване.

За да ги различите от истинските контракции, трябва да знаете, че при тях няма болка, усещат се само в предната част на корема, но не и към кръста, и са с малка продължителност. Освен това не се появяват през равни интервали от време.

За да премахнете дискомфорта от Браксътн-Хикс, легнете да си починете, вземете си душ или дишайте дълбоко. Пийнете и малко вода, защото е възможно контракциите да са в резултат на дехидратация.Добави коментар