Безплатни прегледи в Шейново

138
Безплатни прегледи в Шейново

Два месеца жените с диагноза миома ще бъдат преглеждани безплатно

Днес отбелязваме Световния ден на здравето. Именно денят на професионалния празник е избран за начало на кампанията на специализирана АГ болница „Шейново" за консултации и диагностика на жени с конкретни гинекологични проблеми.

Близо два месеца жените с диагноза миома или със съмниния за тази болест ще могат да бъдат преглеждани и косултирани безплатно.

"Точно това е целта на нашата инициатива - да запознаем нашите пациентки - жените, които ще дойдат при нас - какво всъщност имат? Имат ли някакъв проблем? Този проблем трябва ли да се решава оперативно? Или той може да изчака във времето - да видим какво може да се случи във времето - какво може да промени ситуацията и да настъпи някаква промяна и в нашето поведение," обясни целта на инициативата д-р Антони Ненов.

Той се похвали, че в болницата се работи с най-съвременната ендоскопска техника за безкръвни операции. Това е и най-ефикасният метод за по-бързото възстановяване на пациента.

Например малък миомен възел в кухината на матката затруднява забременяването, но може да бъде отстранен само по този начин.

"Ето това е нещо, което, примерно, жените могат да не го знаят, могат да знаят, че не могат да забременеят, но да не знаят защо, но пък да са им казали, че има нещо, което пречи, но няма как да бъде махнато," обясни лекарят.

Жените на възраст, в която могат да имат деца, но вече са диагностицирани, имат множество въпроси, свързани с миомата. Сред тях са налага ли се оперативна намеса или не, може ли тя да повлияе на забременяването и усложнява ли бремеността.

Всички те могат да се запишат за консултация с лекарите от Шейново, информира БНТ. Специалният кабинет ще работи до края на май, като записването може да става на тел. 02 965 94 20.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар