Безплатни гинекологични консултации

59
Безплатни гинекологични консултации

В столичната Първа специализирана болница за акушеро-гинекологична болница „Св. София“

От 1 ноември столичната Първа специализирана болница за акушеро-гинекологична болница „Св. София“ стартира двумесечна кампания в помощ на репродуктивното здраве с безплатни прегледи. Тя ще се проведе под надслов „Въпрос на разговор и преглед“.

Кампанията е насочена към студенти, докторанти и други млади хора, обясниха от болницата. Инициативата се реализира с подкрепата на Столичната община, фондация „Искам бебе“ и „Зачатие“.

Целите на кампанията са да се предостави достъп до безплатни прегледи с цел подобряване на перспективите за създаване на дете. В нея ще се предоставя всестранна информация за сексуалната култура и как тя се отразява на репродуктивните възможности в бъдеще, посочва вестник "24 часа".

Едновременно с това акушер-гинеколозите ще поощряват младите двойки раждането на първо дете да бъде планирано преди 30-годишна възраст на жената. Отлагането на майчинството за късен период от живота според лекарите е свързано с повече рискове по време на бременността и раждането, както и за вродени проблеми при детето.Добави коментар