Безплатна контрацепция

123
Безплатна контрацепция

За такава промяна се готвят Щатите

Хапчетата за контрол на раждаемостта трябва да се осигуряват безплатно на жените от здравната им осигуровка, призова неправителствена организация за съвети за здравната политика в Щатите.

Контрацептиви и съвети за избягване на нежелана бременност, ДНК-тестове за човешки папиломен вирус и услуги за младите майки, които имат проблеми с кърмата, са сред осемте здравни услуги, които Институтът по медицина съветва да се покриват от застраховките, за да се подобри здравето на жените.

Докладът "Клинични превантивни услуги за жени" посочва, че здравните планове в САЩ трябва да осигуряват и безплатни изследвания за диабет, както и съвети срещу ХИВ и други болести, предавани по полов път, пише БГНЕС.

Хапчетата за контрол на раждаемостта често се покриват, поне частично, от много здравни застраховки, но комитетът препоръчва те да не изискват доплащане от пациента.

В това се включват и хапчетата, които могат да се приемат след полов акт, за да предотвратят зачеване, но не и лекарствата, предизвикващи аборт.

Ако министерството на здравеопазването одобри промените и ги прецени като "важни за здравето на жените", те може да влязат в сила още догодина.Добави коментар