Без обезмаслени млека

188
Без обезмаслени млека

Те са вредни за бременните

Обезмаслените продукти не влизат в категорията полезни и безопасни, категорични са учените от Харвардския институт по обществено здраве.

Отдавна е известно, че на бременните дами не се препоръчва да спазват диети, защото техните бъдещи деца могат да се разболеят от астма и алергичен ринит.

Тези дни се проведе конференция, на която бяха представени резултатите от проверките на обезмаслени кисели млека, които са така любими на дамите, и съдържанието в тях на мастни киселини. Тези вещества се съдържат в повечето млечни продукти. Те защитават от развитието на алергична реакция.Специалистите са оценили млякото и консумацията на млечни продукти по време на бременността. Резултатите са показали, че консумацията на мляко по време на бременност не причинява астма.

В действителност, млечните продукти защитават плода от някои заболявания, укрепвайки неговото здраве. Ето защо е толкова важна консумацията на мляко от представителките на нежния пол, готвещи се да станат майки, пише БГНЕС.

Но обезмаслените продукти не влизат в групата на полезните. Жените, които ядат обезмаслен йогурт, има висок риск да родят деца с предразположение към астма и алергии. Експертите смятат, че обезмаслените компоненти на йогурта играят водеща роля за повишаването на този риск.Добави коментар