Бебето, което се роди 2 пъти

408
Бебето, което се роди 2 пъти

ЛинЛий Хоуп не е обикновено бебе

ЛинЛий Хоуп не е обикновено бебе. За разлика от повечето хора на планетата, това момиченце се е родило два пъти, съобщава CNN. ЛинЛий е трето дете за американката Маргарет Боумър, която разбира, че има проблем с бебето ѝ при профилактичен преглед в 16-ата седмица от бременността.

„Видяха нещо на скенера, докторът дойде при нас и каза, че проблемът е сериозен - нещо, наречено сакрококцигеален тератом", разказва Маргарет. Сакрококцигеалният тератом е тумор на опашната кост, който се развива още преди раждането на бебето. „Това е най-често срещаното туморно образувание при новородените, появява се предимно при момичетата - при едно на 35 000 деца", обяснява д-р Даръл Кас от Центъра по детски болести в Тексас.

„В някои случаи туморът може да бъде отстранен след раждането, но той може сериозно да увреди плода заради проблеми с кръвообръщението, обяснява доктор Кас. „Туморът се опитва да расте, като изсмуква кръв от бебето, което също се опитва да расте. Така се получава една ситуация на „конкуренция". Често сърцето не може да издържи и туморът печели, а детето умира", допълва д-р Кас.

В случая на Маргарет туморът на бебето ѝ растял бързо, така че спешно трябвало да се направи нещо. Редица лекари я посъветвали да прекъсне бремеността. Но д-р Кас и екипът му ѝ предлагат различна възможност - да оперират плода, макар шансовете бебето да оцелее да са малки. Маргарет се подлага на операция в 23-ата седмица от бременността си. В този момент туморът е голям почти колкото бебето.За да го отстранят, лекарите изваждат плода от утробата на майката. Операцията продължава пет часа, от които само 20 минути оперират плода, останалото време лекарите отделят на матката на майката. „Не искахме да застрашим здравето й", обяснява д-р Кас. Операцията е сложна и тежка - сърцето на бебето почти спира, но благодарение на сърдечния хирург, в крайна сметка я завършват успешно и ЛинЛий е върната обратно в утробата на майка си.

Маргарет прекарва останалата част от бременността си на легло със силни болки. И 12 седмици по-късно, на 6 юни, дъщеря ѝ Линлий Хоуп се появява на бял свят отново. След преглед лекарите установяват, че тя е здрава, но е нужна още една операция, за да се отстранят остатъци от тумора, до които хирурзите не могли да достигнат първия път. Операцията отново е успешна.

Бебето бързо се възстановява и няколко седмици по-късно е изписано. „Беше много трудно", споделя Маргарет пред CNN, но добавя, че си, е струвало всяка болка, посочва Дарик радио.Коментари

Коментар: 1
Wow, that's a really

Wow, that's a really clever way of thkniing about it!


  • 1

Добави коментар