Бебето има колики, спрете да ядете тези храни

452
Бебето има колики, спрете да ядете тези храни

Кърмещата майка трябва да бъде внимателна какво яде

Почти всички родители стават свидетели на плача на бебето, който е провокиран от болки в областта на коремчето.

Една от основните причини за коликите при новороденото е хранителното меню на кърмещата майка. Затова си струва да изключите от менюто си различни продукти, които провокират образуването на газове.

Списък на забранените храни:

1/ Мляко

Някои смятат, че основната храна, която провикира колики при кърмещото се бебе, е присъствието на зеле на трапезата на майката. Това не е вярно. Зелето предизвиква газообразуване в червата на майката, но те не преминават в организма на детето.

Главен виновник за коликите при новороденото е кравето мляко. То е свързано с непоносимонстта към лактоза, която е доволно разспространено явление в наши дни. Всяка храна, която съдържа лактоза, може да провокира колики при бебето.

2/ Черен хляб

По-добре се откажете от него, ако е сред любимите ви храни. Заменете го с пълнозърнест хляб, богат на витамини от групата В.

3/ Бобови храни

За вегетарианците този тип храни са изключително важни, защото съдържат растителен протеин. По време на кърмене обаче бобовите храни създават повишен риск от колики. Заложете на други източници на протеини – постно месо, риба, извара и кашкавал.

4/ Зеленчуци и плодове

Пресните зеленчуци и плодове могат да провокират колики при новороденото, тъй като са богати на целулоза.

Съветваме ви да ограничите консумацията им. За предпочитане са варените и печените зеленчуци.Добави коментар