Бебета, родени от майки с Covid-19, имат антитела

1596
Бебета, родени от майки с Covid-19, имат антитела

Всички пет бебета, родени от жени с Covid-19 по време на изследване в Сингапур, имат антитела срещу причиняващия заболяването коронавирус

Всички пет бебета, родени от жени с Covid-19 по време на изследване в Сингапур, имат антитела срещу причиняващия заболяването коронавирус, предаде Ройтерс. За изследователите засега остава неясно какво ниво на защита осигуряват наличните антитела, съобщава БТА.

Проучването е обхванало 16 жени. Повечето участнички са били с леки форми на заболяването. По-остри реакции са настъпили при по-възрастните жени с по-висок индекс на телесната маса - тенденция, която се наблюдава и сред общото население.

И при петте участнички, които са родили бебетата си до момента на публикуване на изследването, е установено наличието на антитела, според Сингапурска мрежа за акушерство и гинекология.

Броят на антителата при бебетата варира. Изследователите са установили, че той е по-висок сред тези, чиито майки са се заразили по-близо до момента на раждането. Специалистите отбелязват, че е необходимо допълнително наблюдение, за да се види дали антителата ще намаляват с напредването на възрастта на бебетата.

Добави коментар