Бебе се роди пред "Шейново"

228
Бебе се роди пред Шейново

Майката не издържала до болницата

Бебе се роди пред входа на болница „Шейново" в София в петък на обяд. Майката не успяла да издържи до здравното заведение и се наложило лекарите да израждат детето направо в колата, с която пътувала.

Новороденото момиченце е дълго 44 см и тежи 2,4 кг. Майката споделя, че още не са решили как ще кръстят детето. С раждането тя се е справила сама и споделя, че се е чувствала изключително зле в колата.

„Разбрахме от 112, че пред болницата има кола с раждаща в нея жена. Това е трето раждане за тази жена, така че може да се роди и само, макар и в седалищно предлежание. Плацентата се роди тук, в болницата," събщи акушер-гинекологът д-р Мадлен Китанова.Докато се е раждала плацентата, неонатолозите са се борили за живота на новороденото момиченце. В колата то не е дишало, не е мърдало. Спасили са го в болницата.

Бебето ще остане в кувьоза поне седмица и то ще бъде допълнително изследвано, тъй като е рисково дете и е родено в нестерилни условия, съобщи Нова телевизия.

Сега колата, в която се е родило момиченцето, е пред дома на родителите му, където бащата се грижи за нейната кака - на една годинка и за по-големия батко - на 12 години.Добави коментар