Бебе се роди между Европа и Азия

225
Бебе се роди между Европа и Азия

Необичайна случка се разигра тази седмица в Истанбул

Необичайна случка се разигра тази седмица в Истанбул. Родилните болки на учителката Седа Гирей започнали много рано сутринта. Тя и съпругът й Дениз Гирей първоначално решили да изчакат малко вкъщи, за да са сигурни, че действително раждането предстои. Около 8 ч. сутринта болките на Седа зачестили и тя и съпругът й тръгнали от дома си в отдалечения кв. "Картал", разположен в азиатската част на града. Това съвпаднало със сутрешния трафик в мегаполиса. Задачата не била лесна, тъй като Седа трябвало да стигне до гинеколога си, който работи в болница, намираща се в европейската част на Истанбул, в квартал "Бахчелиевлер". Дори без трафик разстоянието се изминава за около 35 минути.

По пътя, след като видели, че колите се движат изключително бавно, двамата потърсили помощ от патрулни полицаи, които ускорили движението и им помогнали да използват аварийните ленти на магистралния път, като ги ескортирали. Когато обаче Дениз навлязла в тунела "Евразия" под Босфора, родилните болки и контракциите й се усилили много и раждането започнало в колата.

"Заех позиция на предната седалка на колата и разбрах, че бебето е на път. В този момент си мислех, че жените от векове са раждали така. Разбира се, изпитах притеснение, но се мобилизирах. Трябваше да направя необходимото, тъй като раждането предстоеше. Опасно щеше да е да се опитам да задържа бебето в мен. Първо главата излезе, а по-късно постепенно и цялото тяло. Аз го подхванах и го поставих в скута си. За щастие, момчето ми се роди много спокойно “, раказа 37-годишната майка пред агенция Демирьорен (DHA). "Бях бременна, докато влизахме в тунел Евразия, а когато излязохме, нашето момче беше в скута ми. Той се роди! Това беше чудо", заяви по-късно развълнувана майката.

38-годишният баща Дениз каза, че първоначално е бил в паника и не е могъл да разбере какво се случва, докато се е налагало да кара колата. "Излезе нещо лилаво, по-късно разбрахме, че това е нашето бебе. В същото време се опитах да напредвам в тунела, като натисках клаксона неистово. Аварийните светлини също мигаха, за да предупредя другите шофьори за спешността на положението ни. Благодаря на полицията, които ни подкрепи и ескортира чак до болницата“, разказа щастливият татко, пише вестник "Марица".

Добави коментар