Бебе с антитела срещу Covid-19 се роди в Пазарджик

183
Бебе с антитела срещу Covid-19 се роди в Пазарджик

Лекарите преценили, че трябва да се пристъпи към цезарово сечение, тъй като коронавирусът предизвиквал промени в плацентата и растежът на плода се забавял

28-годишна жена с коронавирус от Пазарджик е родила бебе с антитела срещу Ковид-19. Преди това жената е била приета за лечение в многопрофилната болница с висока температура, кашлица и всеобщо неразположение. Екип от лекари се е заел с лечението й, преди да бъде преведена в родилното отделение, сред тях акушер- гинеколози и неонатолог.

След овладяване на ситуацията лекарите преценили, че трябва да се пристъпи към цезарово сечение, тъй като коронавирусът предизвиквал промени в плацентата и растежът на плода се забавял. Бебето се е родило 2 кг 750 грама и с дължина 46 см.

По настояване на д-р Иван Китов на новороденото е направен антигенен тест, който показва, че то също е имало среща с Ковид 19. Предстои да му бъде направено и количествено изследване за антитела.

Детето е в добро здравословно състояние. То ще бъде наблюдавано от лекарите и след изписването му от болницата, посочва БНР.

Добави коментар