Бебе почина в болница

105
Бебе почина в болница

Било здраво след раждането

Бебе почина 8 дни след раждането си в монтанската болница. То е родено здраво, но било оставено в лечебното заведение заради допълнителни изследвания.

Не е ясна причината за смъртта на детето. За случая сигнализираха родителите му. Лилия Недялкова и Димитър Стайков чакали дете повече от три години.

И двамата са лекари специализанти. Рожбата им Мария се родила на 30 август. Детето било добре, проблеми имало с майката.

„На раждането гинекологът сподели, че са леко зеленикави околоплодните води, което трябваше да озадачи неонатолога и да пусне допълнителни изследвания”, обяснява майката на починалото бебе.

Назначават антибиотичен курс на жената, но три дни след раждането тя забелязва конюнктивит и засилване на симптомите на жълтеница у детето. Дежурният лекар пуска пълна кръвна картина.

„Излезе, че има С-реактивен протеин 13 и нещо, което е белег за инфекция”, допълва разказа си Лилия Недялкова, цитирана от bTV.

Започнато е лечение с антибиотици и на бебето. Лекарите обяснили, че е сънливо заради жълтеницата, която пък се е засилила от инфекцията. Успокоили родителите , че в това няма нищо страшно. До тази сутрин, когато им съобщили страшната новина.

Родителите настояват аутопсията на новороденото да бъде извършена във Враца. Изпълнителният директор на болницата в Монтана заяви, че коментар дали е допусната лекарска небрежност ще има едва след официалното обявяване на резултатите от патолозите.Добави коментар