Бебе почина, нямало педиатър

57
Бебе почина, нямало педиатър

Наложило се новородено да се транспортира в друг град заради липса на педиатър

Млада жена загуби детето си часове след раждането му. Момиченцето издъхнало в линейка на път от Панагюрище към Пазарджик. Детето трябвало да бъде транспортирано по спешност, тъй като в болницата на малкия град нямало дежурен педиатър, който да се погрижи за него.

Близките на родилката са убедени, че вината за фаталния изход на случая е на лекарите и са решени да търсят правата си. 19-годишната Линка идва в болницата на Панагюрище вчера сутринта с изтекли води и след нормално протекла бременност. Тъй като не си е платила за избор на екип, я поемат дежурните лекари.

Детето се ражда нормално, но има проблеми с дишането. Според близките, по това време в болницата нямало педиатър и затова се наложило детето да бъде откарано по спешност в Пазарджик.

По пътя обаче малката Николета издъхва. Роднините на Линка са категорични, че вината за трагичния изход е на лекарите, съобщи ТВ7.

Д-р Кубаков, който изражда младата жена, е убеден, че е направено всичко възможно бебето да бъде спасено. Чия е вината за смъртта на малката Николета ще покаже аутопсията. Резултатите от нея ще станат ясни до седмица.Коментари

Коментар: 1

е не е истина това - като ги има, лекарите са некадърни. сега пък взеха и съсвем да липсват


  • 1

Добави коментар